Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku

By Dubi Published: avgust 25, 2012

  Bakin slatkiš za sva vremena

  Ingredients

  Instructions

  1. Izabrati 7 većih ili 8 manjih jabuka. Jabuke treba da su kisele i čvrste, najbolje su sorte „Greni smit“. Oljuštiti ih i izvaditi im sredinu (postoji specijalan nož za to, duguljastog okruglog profila). Malo veštiji će to moći da urade i sa nožem tankog i dugačkog sečiva, tipa „brica“. Drugi način je da se prvo naseku kolutovi, a onda iz svakog iseče sredina.
  2. Naseći jabuke na kolutove debljine oko 1 cm. Svaki kolut posuti sa obe strane sa malo vanil šećera i sa malo cimeta u prahu. Ostaviti ih da odstoje pola sata.
  3. Za to vreme umutiti testo kao za palačinke, samo malo gušće: 3 - 4 jaja i 2 dl mleka ubaciti u posudu za mućenje. Tome dodavati malo po malo brašna neprestano muteći, dok se ne dobije željena gustina. U to narendati koricu 1 - 2 limuna ili limete i dodati malo vanil šećera. Ostaviti takođe malo da odstoji.
  4. Svaki kolut uvaljati sa obe strane u testo pa pržiti u dubokom ulju sa obe strane dok ne porumene.
  5. Svaku isprženu turu jabuka odložiti na papir za upijanje masnoće da se ocede od ulja. Kada su sve jabule oceđene, posuti ih prosejanim šećerom u prahu.

  WordPress Recipe Plugin by ReciPress

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Couldn't connect to server: ()